Obveza savjetovanja sa sindikalnim povjerenikom

Vezano uz čl. 153. st. 4. Zakona o radu, pojavilo se Novo pravno shvaćanje Vrhovnog suda. Vrhovni sud RH je promijenio svoje dosadašnje pravno shvaćanje te zauzeo pravno shvaćanje koje odgovara svrsi odredbe čl. 153. st. 4. Zakona o radu.  Radi se o pitanju savjetovanja sa sindikalnim povjerenikom u slučaju kad kod poslodavca djeluje više sindikata koji nisu postigli sporazum o tome koji će sindikalni povjerenik preuzeti prava i obveze radničkog vijeća. Posljednjim odlukama Vrhovni sud RH je promijenio pravno shvaćanje na način da ne postoji obveza poslodavaca savjetovanja sa sindikalnim povjerenikom dok god nije izvješten koji od sindikalnih povjerenika preuzima prava i obveze radničkog vijeća. Više možete pročitati na linku:

https://www.iusinfo.hr/aktualno/u-sredistu/napokon-novo-pravno-shvacanje-vrhovnog-suda-u-pogledu-obveze-savjetovanja-sa-sindikalnim-povjerenikom-cl-153-st-4-zr-a-60695

O autoru SINDIKAT ZDRAVSTVA, SOCIJALNE ZAŠTITE I MIROVINSKO-INVALIDSKOG OSIGURANJA HRVATSKE

Naši članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za stare i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, invalidi itd..
Ovaj unos je objavljen u Početna. Bookmarkirajte stalnu vezu.